top of page
  • Writer's pictureMichael - PUURrecruitment

INTERIM: DevOps Engineer | 6 mnd

Functie/Opdracht: DevOps Engineer Einddatum: 31-12-2020 Uren per week: 36 Maximum tarief: € 80,- (all-in tarief)

Locatie: Utrecht

Startdatum: ZSM Het overzicht: Als DevOps Engineer word je ingezet binnen het TOPAAS platform team, waar je samen met de andere professionals verantwoordelijk bent voor bedenken, verbeteren, beheren, implementeren en ondersteunen van nieuwe en bestaande diensten voor IT (ontwikkel)teams. Je focus is gericht op ontwikkeling en ondersteuning van Continuous Delivery Pipelines op basis van onder andere Jira, Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository Pro, Slack en Azure DevOps.

Toolsupport levert deze producten op basis van SaaS-oplossingen of hosting via bijvoorbeeld Azure. Docker en Kubernetes zijn onderdeel van diverse hosting oplossingen.

Voor de automatisering en integratie van tooling maak je gebruik gemaakt van Powershell scripting en API's. Daarnaast ben je actief betrokken bij alle activiteiten die het Toolsupport team uitvoert én ondersteun je kleine en grote ontwikkelteams in het gebruik van de TOPAAS ontwikkelstraat. Hoewel je in principe zelf geen softwareontwikkelactiviteiten uitvoert, is kennis en ervaring hiermee wel belangrijk voor het begrijpen, opzetten en ondersteunen van de pipelines en aanverwante tooling.

Jij bent een T-shaped DevOps Engineer, die behalve een specialisatierichting ook brede kennis van andere tools meeneemt. Iedereen in het team brengt iets speciaals in en samen zijn we verantwoordelijk voor het grote geheel. Kennisdeling is essentieel, en doen we door middel van kennisoverdracht-sessies, peer reviews en pair programming.

Ze werken met Kanban en DevOps, maar hebben ook elementen uit Scrum, zoals een daily standup, retrospective meeting en demo aan stakeholders. De Product Owner bepaalt de prioriteiten, maar als expert in bepaalde tooling wordt er van je verwacht dat je een technische roadmap onderhoudt om het plaatje compleet te krijgen. Je richt je hierbij op de volgende activiteiten:

· Door-ontwikkelen en beheren van de CD pipelines binnen de TOPAAS dienst;

· Beheren en ondersteunen van de collaboration tooling en ontwikkelwerkplekken;

· Adviseren van de Product Owner tbv de algehele roadmap;

· Technical requirements, visie en roadmap ontwikkelen op jouw specialisatie(s);

· Uitwerken van user stories binnen je feature team;

· Proactief kennis uitwisselen met gebruikers van de dienst en je teamgenoten;

· Afstemming zoeken met alle stakeholders.

Hier gebeurt het De afdeling IT - Infrastructure & Operations is verantwoordelijk voor de generieke IT diensten binnen de organisatie zoals werkplekken, hosting en generieke applicaties. Onder deze afdeling valt het Toolsupport Team, verantwoordelijk voor de TOPAAS dienstverlening. TOPAAS faciliteert collaboration- en continuous delivery tooling en ontwikkelwerkplekken die nodig zijn om alle facetten van een IT traject te kunnen ondersteunen.

Binnen de organisatie worden vele applicaties ontwikkeld met behulp van onder andere Java, .NET of open source technologieën. Er wordt sterk ingezet op Continuous Delivery (CD) en DevOps. TOPAAS voorziet hierin met tooling en andere faciliteiten, waarbij een groot deel van de huidige dienstverlening is gebaseerd op de Azure Cloud om Continuous Delivery binnen NS te kunnen ondersteunen. Ontwikkelteams worden voorzien van een eigen CD pipeline. Binnen het TOPAAS platform worden deze pipelines op basis van Nexus, Bitbucket, Jenkins, danwel Azure DevOps en SonarQube opgebouwd met behulp van Docker Containers en Powershell scripting. Zaken als SSO integratie met Azure Active Directory, monitoring, technisch support, change- en lifecycle management zijn essentieel. Elke pipeline wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd opgebouwd en opgeleverd aan de ontwikkelteams.


In het TOPAAS platform wordt ook gebruikt gemaakt van collaboration tooling zoals Jira, Confluence en Slack en worden ontwikkelwerkplekken gefaciliteerd op basis van Azure DevTestLabs.

Het Toolsupportteam kent drie rollen: Support, Coaching en DevOps Engineers en heeft een open, informele sfeer, waarin het opleveren van waarde voor onze gebruikers centraal staat.

Dit neem je mee:

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:

· Minimaal HBO niveau;

· Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met toolbeheer, systeembeheer en/of software ontwikkeling in een enterprise omgeving;

· Minimaal 2 jaar ervaring in gebruik én beheer van Continuous Delivery Pipelines op basis van Azure DevOps, Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository of vergelijkbare producten;

· Minimaal 1 jaar ervaring met Powershell, Kubernetes, Docker en beheer van componenten in Azure;

· Ervaring met Jira, Confluence of vergelijkbare producten is een pré;

· Ervaring met ELK is een pré;

· Ervaring met Azure DevTest Labs is een pré;

· Sterke affiniteit met tooling voor software ontwikkeling, scripting en automatisering, continuous testing;

· Bekend met een Agile en DevOps manier van werken;

· Goede mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels;

· Een flexibele instelling en een 'Can-do' attitude waarbij de nadruk ligt op het realiseren van oplossingen.


Meer weten?

Voor het complete overzicht van deze aanvraag, kan je contact opnemen met Michael van Zanten via 0641114352. En mail je cv naar: michael@puurrecruitmentenconsultancy.nl

66 views0 comments

Comments


bottom of page