top of page
  • Writer's pictureMichael - PUURrecruitment

INTERIM: DevOps Platform Architect | 12 mnd

Deze organisatie zoekt een DevOps Platform Architect die samen met onze bestaande platform-, product teams en architecten dit DevOps platform ontwerpt en inricht. Dit op basis van al bestaande oplossingen. Je neemt hierbij een leidende rol. Belangrijk daarbij is de balans tussen standaardisatie, ruimte voor specifieke tools, hosting oplossingen en experimenten door de product teams zelf. Jij snapt dus wat product teams nodig hebben om autonoom waarde te leveren, waar standaardisatie helpt, waar het mogelijk in de weg zit en hoe we open source goed in kunnen zetten. Je zorgt voor de kaders, richtlijnen, een project start architectuur en solution botuline. En controleert high en low level designs van je collega's. Security is over de hele linie een speerpunt binnen de afdeling IT. Vandaar dat je werkt binnen de stroom Secure Development die momenteel wordt gestart.


In deze opdracht is je speelveld groot. Jouw autoriteit op dit vakgebied zorgt ervoor dat je aan tafel komt en blijft bij de diverse betrokkenen. Je brengt een gestructureerde aanpak, kunt goed luisteren, weet te overtuigen en levert resultaat. Je weet ook hoe je een architectuur op een agile wijze invulling kan geven, zodat we voorspelbaar tot resultaat komen.


Hier gebeurt het:

De organisatie heeft als doel te transformeren naar een kleiner en wendbaarder mobiliteitsbedrijf. Eén van de wijzen waarop ze de transformatie gaan realiseren, is door DevOps te gaan werken. Daarbij mag niet vergeten worden dat de organisatie ook weerbaar moet zijn en blijven tegen cyber attacks. De transformatie naar DevOps werken heeft een grote strategische waarde.


De organisatie is al een tijd onderweg met deze transformatie. Het niveau en de groei is wisselend per productteam. Er zij teams al gevorderd in het DevOps werken en er zijn teams die pas aan het begin staan. De roep om versnelling en verdieping van de transformatie wordt echter luider.


De organisatie heeft meer dan 130 IT & Data teams die zowel zelf software ontwikkelen en beheren.


Platform organisatie

Met deze beweging naar DevOps wordt ook een duidelijkere scheiding tussen platform- en productteams aangebracht. Dit willen ze versnellen in 2023 en is een belangrijke volgende stap. Ze hebben daarvoor een platform organisatie gevormd. Deze is o.a. verantwoordelijk is voor het inrichten beheren van de generieke IT middelen die de productteams nodig hebben om hun product te ontwikkelen, deployen en beheren. Zeker voor de teams die een DevOps, in grote mate autonoom willen werken, is het belangrijk dat we dit steeds meer als een geïntegreerd geheel, een platform, aanbieden met zoveel mogelijk self service capabilities. Denk bij generieke IT middelen aan alles gerelateerd aan CI/CD, maar ook hosting, een Ontwikkelwerkplek, toegang voor deze ontwikkelwerkplekken tot de omgeving en andere connectiviteit.


Dit neem je mee:

  • Ben je DevOps enthousiast in hart en nieren. Je snapt het échte DevOps verhaal, de principes en wat je ermee kunt bereiken

  • Ben je actief op de werkvloer tussen en met de teams.

  • Heb je aantoonbare ervaring het neerzetten van platforms bij grote bedrijven die de DevOps werkwijze ondersteunen

  • Heb je brede ervaring in dit werkveld als platformarchitect, platformengineer of een vergelijkbare functie

  • Ben je communicatief sterk en in staat te verbinden: met teams, binnen teams, management en collega-architecten

  • Beschik je over overtuigingskracht. Weet je je omgeving mee te nemen in het belang van goede architectuur.

  • Ben je actief in het bijhouden van ontwikkelingen op gebied van technologie en DevOps.

  • Heb je kennis en ervaring met Architectuur framewerken (TOGAF) en modellering (Archimedes, UML, BPMN).

  • In staat mee te bewegen met een dynamische organisatie


Duur:

12 maanden


Start:

9 januari 2023


Eind datum:

5 januari 2024


Tarief:

Max. 118,- euro per uur


Locatie:

Utrecht / Thuis


Meer weten?

Voor het complete overzicht van deze aanvraag, kan je contact opnemen met Michael van Zanten via 0641114352. En mail je cv naar: michael@puurrecruitmentenconsultancy.nl

Comentarios


bottom of page