top of page
  • Writer's pictureMichael - PUURrecruitment

INTERIM: Powershell Automation DevOps Engineer | 6 mnd

Locatie: Utrecht Startdatum: ZSM Einddatum: 31-12-2020 Uren per week: 36 Maximum tarief: € 84,- (all-in tarief) Zo werkt het Als DevOps Engineer word je ingezet binnen het TOPAAS-platformteam, waar je samen met de andere professionals verantwoordelijk bent voor het bedenken, verbeteren, beheren, implementeren en ondersteunen van nieuwe en bestaande diensten voor IT-(ontwikkel)teams.

Jouw focus is gericht op verdere automatisering van zowel businessprocessen als technische processen binnen de afdeling.

Door een hoge mate van automatisering in te zetten, zijn we voorbereid en in staat om aan de grote vraag van onze gebruikers te voorzien en kunnen we altijd, snel en foutloos onze producten leveren aan onze klanten!

Hierbij ga je vooral gebruikmaken van Powershell, Yaml, C#, Azure DevOps, Azure Portal, en diverse API's met andere tools, zoals bijv. de Atlassian-stack. Uiteraard moet jouw code voldoen hoge kwaliteitsstandaarden, waaronder unittesting (d.m.v. Pester-tests) met 100% code coverage.

Jij bent een T-shaped DevOps Engineer, die behalve een specialisatierichting ook brede kennis van andere tools meeneemt. Iedereen in het team brengt iets speciaals in, en samen zijn we verantwoordelijk voor het grote geheel. Kennisdeling is essentieel, en doen we door middel van kennissessies, peer-reviews en pair-programming. We werken met Kanban en DevOps, maar gebruiken ook elementen uit Scrum, zoals een daily stand-up, retrospective meeting en demo's aan stakeholders. Onze Product Owner bepaalt de prioriteiten, maar als expert in bepaalde tooling wordt er van je verwacht dat je een technische roadmap onderhoudt om het plaatje compleet te krijgen. Je richt je hierbij op de volgende activiteiten:

· Ontwikkelen, doorontwikkelen en beheren van (geautomatiseerde) processen (zowel business- als technische processen) binnen de TOPAAS-dienst;

· Technical requirements, visie en roadmap ontwikkelen op jouw specialisatie(s);

· Uitwerken van user story's binnen je feature team;

· Proactief kennis uitwisselen met je teamgenoten;

· Afstemming zoeken met alle stakeholders;

· Adviseren van de Product Owner t.b.v. de algehele roadmap.

Hier gebeurt het

De afdeling IT - Infrastructure & Operations is verantwoordelijk voor de generieke IT diensten zoals werkplekken, hosting en generieke applicaties. Onder deze afdeling valt het Toolsupport Team, verantwoordelijk voor de TOPAAS dienstverlening. TOPAAS faciliteert collaboration- en continuous delivery tooling en ontwikkelwerkplekken die nodig zijn om alle facetten van een IT traject te kunnen ondersteunen.

Er worden vele applicaties ontwikkeld met behulp van onder andere Java, .NET of open source technologieën. Er wordt sterk ingezet op Continuous Delivery (CD) en DevOps. TOPAAS voorziet hierin met tooling en andere faciliteiten, waarbij een groot deel van de huidige dienstverlening is gebaseerd op de Azure Cloud om Continuous Delivery binnen de organisatie te kunnen ondersteunen.


Ontwikkelteams worden voorzien van een eigen CD pipeline. Binnen het TOPAAS platform worden deze pipelines op basis van Nexus, Bitbucket, Jenkins, danwel Azure DevOps en SonarQube opgebouwd met behulp van Docker Containers en Powershell scripting. Zaken als SSO integratie met Azure Active Directory, monitoring, technisch support, change- en lifecycle management zijn essentieel. Elke pipeline wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd opgebouwd en opgeleverd aan de ontwikkelteams. In het TOPAAS platform wordt ook gebruikt gemaakt van collaboration tooling zoals Jira, Confluence en Slack en worden ontwikkelwerkplekken gefaciliteerd op basis van Azure DevTestLabs.

Het Toolsupportteam kent drie rollen: Support, Coaching en DevOps Engineers en heeft een open, informele sfeer, waarin het opleveren van waarde voor onze gebruikers centraal staat.

Dit neem je mee Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:

· Minimaal HBO niveau;

· Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met softwareontwikkeling in een enterprise-omgeving;

· Minimaal 2 jaar ervaring met Powershell, unittesting, API's en Pester;

· Ervaring met Azure DevOps en yaml;

· Ervaring met opzet van hosting en beheer van componenten in Azure, Kubernetes en Docker;

· Sterke affiniteit met tooling voor softwareontwikkeling, scripting en automatisering, continuous testing;

· Bekend met een Agile en DevOps-manier van werken;

· Goede mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels;

· Een flexibele instelling en een 'Can-do'-attitude, waarbij de nadruk ligt op het realiseren van oplossingen


Meer weten? Voor het complete overzicht van deze aanvraag, kan je contact opnemen met Michael van Zanten via 0641114352. En mail je cv naar: michael@puurrecruitmentenconsultancy.nl

57 views0 comments

Comments


bottom of page