top of page
  • Writer's pictureMichael - PUURrecruitment

INTERIM: Product Owner / Teamleider Cloudinfrastructuur | Gemeente Amsterdam | 36u | 12 mnd

Gemeente Amsterdam zoekt op korte termijn een ervaren professional die zich voor langere termijn aan deze uitdagende opdracht wil committeren (36 u.p.w)

Ben jij een ervaren Product Owner en teamleider? En ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van DevOps platforms en cloud technologie? En ben jij daarbij in staat om een ingewerkt team van specialisten op dit werkterrein aan te sturen? Dan nodigen wij jou van harte uit om verder te lezen.

Product Owner / Teamleider Cloudinfrastructuur

Als Product Owner / Teamleider Cloudinfrastructuur ben je verantwoordelijk voor het organiseren en verzorgen voor alles wat nodig is voor het onderhoud en beheer van de Cloud omgeving waar alle DataPunt applicaties gehost worden. Je geeft sturing aan het Team Cloudinfrastructuur.

Je hebt expertise en affiniteit met tools en technologie op het gebied van DevOps platforms & cloud technologie voor datamanagement en moderne applicatieontwikkeling, en deelt je visie actief in samenwerking met je team en stakeholders. Door jarenlange ervaring beschik je over het vermogen om makkelijk te schakelen tussen verschillende stakeholders, zowel intern als extern. Je hakt knopen door en bent in goed overleg, proactief en autonoom. Jouw communicatiestijl is te omschrijven als zorgvuldig en scherp.

Als Product Owner organiseer je de voortgang van het werk van het zelfsturende team. Onderdeel van je werk is het opstellen van een plan van aanpak, het organiseren van het werk, een backlog en scrumboard of alternatief maar soortgelijk projectmanagement tool, het managen van teamleden, uren en budget. Je presenteert regelmatig resultaten en je zorgt voor afstemming via roadmap-presentaties en deelt die met stakeholders voor draagvlak en gezamenlijk begrip.

Data & Informatie, Gemeente Amsterdam

Het Team Cloudinfrastructuur is onderdeel van Data & Informatie. Data & Informatie biedt mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. De teams die hier aan werken helpen gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals.

Zo biedt de website Data en Informatie verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met de beschikbare gegevens (data.amsterdam.nl), en werkt team Data Services aan een generieke manier waarmee databronnen worden verwerkt en beschikbaar worden gesteld. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afval containers te berekenen.

Daarbij worden allerlei nieuwe methodieken en technieken toegepast (zoals Rest API, GraphQL, CI/CD, DevOps, Cloud, Docker, Orchestration) die ook bij bedrijven als Google, Netflix, Spotify en Bol.com gebruikt worden. Er is de afgelopen 5 jaar een moderne ontwikkelstraat en organisatie gegroeid van op dit moment 100+ mensen in 10+ teams.

Data & Informatie is onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS).

Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS):

OIS organiseert het werk in teams en pakt vraagstukken multidisciplinair op. Verantwoordelijkheden zijn zo laag mogelijk in de organisatie belegd en elk team is gezamenlijk verantwoordelijk voor de opdrachten die worden uitgevoerd. We maken optimaal gebruik van de bij medewerkers aanwezige kennis en skills. Samen willen we écht waarde toevoegen en impact hebben op de stad. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

Het team Data en Informatie bestaat uit 100+ professionals die werken in 10+ teams, waaronder het team Cloudinfrastructuur. Elk team heeft een eigen focus zoals het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security, projecten in opdracht, en service en delivery. Onze professionals werken met de allernieuwste technieken, met vernieuwende open source technologie en een agile/scrum (DevOps, continuous delivery) werkwijze aan de doorontwikkeling van de infrastructuur. Bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging zijn verankerd in onze werkwijze.

Dit vragen we van je:

We zoeken een Product Owner / Teamleider, Team Manager Cloudinfrastructuur met visie, doorzettingsvermogen en een passie voor softwareontwikkeling. Hij of zij is een creatieve doorzetter die kan verbinden en snel kan schakelen. Vanzelfsprekend breng je meerjarige ervaring in een leidinggevende rol in complexe organisaties mee, en ben je gewend om met een groot aantal stakeholders (intern en extern) te schakelen. Je weet je uitstekend staande te houden in elke situatie. Met jouw aantoonbare kennis van tools en technologie op het gebied van DevOps platforms & cloud technologie voor datamanagement en moderne applicatieontwikkeling weet je anderen te inspireren en overtuigen. Je hebt een duidelijke visie op Agile/Scrum, cloud technologie en (uiteraard) DevOps platforms.

Wij zoeken een sterke people manager met zeer gedegen kennis en ervaringsniveau van DevOps. Je bent daadkrachtig en je voelt je thuis in een omgeving van engineers. Samen met je team kom je tot de beste oplossingen. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van operational excellence van het team. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig een visie te ontwikkelen, te presenteren en verdedigen en uit te dragen.

Taken en verantwoordelijkheden

Samenwerking: Samenwerking met verschillende partners en stakeholders in de stad;

Team Design: Teams waarmee DevOps Way of working gefaciliteerd kan worden. Coaching van DevOps engineers & advisering van opdrachtgevers, hulp bij het aantrekken van experts.

Infrastructuur: Hosting en connectiviteit voor toepassingen op basis van cloud technologie;

Tooling voor ontwikkelteams: Ontwikkelstraat met alle componenten die nodig zijn voor moderne softwareontwikkeling. Standaarden, advies en ondersteuning voor het werkproces;

DevOps ondersteuning van projecten: experts die helpen om applicaties zo te maken dat ze goed onderhoudbaar zijn, veilig zijn en aanpasbaar. Dus naast ontwikkelen ook operationele ondersteuning en beheer;

Richtinggevend: Welke tooling en/of framework past het beste bij een opgave? Hoe voorkomen we wildgroei? Kan AI of Machine Learning worden ingezet? Is technologie klaar voor gebruik bij ons?

Advies en ondersteuning op het gebied van privacy: welke data kan en mag je gebruiken? Welke voorzorgsmaatregelen moet je nemen? Welke security eisen zijn toepasselijk?

Dit mag je van ons verwachten

Een omgeving met hooggekwalificeerde collega's op een breed spectrum van expertisegebieden;

Een open cultuur waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voortgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe 'het beter kan'.

Een langdurige, uitdagende opdracht.

Wij zoeken iemand die zich voor langere tijd aan de organisatie wil verbinden, en zoeken bij voorkeur iemand in dienstverband.

Gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)

Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatie-gestuurd werken in Amsterdam.

In Amsterdam wordt sinds drie jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam DataPunt.

Amsterdam City Data (data.amsterdam.nl) is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via DataPunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van DataPunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Een groot aantal databronnen is ook als REST API beschikbaar. Daarnaast worden ook toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen.

Eisen waaraan je moet voldoen:

-cv is opgesteld in het Nederlands of Engels en is maximaal 5 A4'tjes groot - beschikt minimaal over een Academisch werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma en/of werkervaring - motivatie verplicht - aantoonbare, recente kennis van tools en technologie op het gebied van DevOps platforms en cloud technologie - meerjarige ervaring in een leidende rol in een complexe organisatie met een groot aantal stakeholders - minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een leidende rol binnen een team, met parallel lopende projecten waarbij software werd ontwikkeld met een op scrum/agile/DevOps gebaseerde aanpak


Sluitingsdatum: 25-5-2020


Aantal uur per week: 36


Uurtarief: marktconform


Verlengbaar:

Ja


Meer weten?

Voor het complete overzicht van deze aanvraag, kan je contact opnemen met Michael van Zanten via 0641114352. En mail je cv naar: michael@puurrecruitmentenconsultancy.nl

59 views0 comments

Comments


bottom of page