top of page
  • Writer's pictureMichael - PUURrecruitment

INTERIM: Senior Java CI/CD DevOps Engineer | Utrecht

Functie/Opdracht: Senior Java CI/CD DevOps Engineer

Locatie: Utrecht

Startdatum: 17-8-2020

Einddatum: 31-7-2021

Uren per week: 36 uur

Maximum tarief: 82,50,-


Zo werkt het Als DevOps Engineer wordt je ingezet binnen het platform team, waar je samen met de andere professionals verantwoordelijk bent voor bedenken, verbeteren, beheren, implementeren en ondersteunen van nieuwe en bestaande diensten voor IT (ontwikkel)teams. Je focus is gericht op ontwikkeling en ondersteuning van Continuous Delivery Pipelines op basis van onder andere Jira, Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository Pro in combinatie met Slack.

Toolsupport levert deze producten en andere ontwikkeltooling op basis van SaaS-oplossingen of hosting via bijvoorbeeld Azure. Docker en Kubernetes zijn onderdeel van diverse hosting oplossingen. Voor de automatisering en integratie van tooling maken we onder andere gebruik van Powershell scripting. Docker en API's. Kennisdeling en ontwikkeling zijn essentieel in ons team, en doen we door middel van kennis-sessies, peer reviews en pair programming. We werken op basis van Kanban en DevOps, maar hanteren ook elementen uit Scrum, zoals een daily standup, retrospective meeting en demo aan stakeholders. Onze Product Owner bepaalt de prioriteiten en onderhoudt de roadmap voor de dienst.

Jij bent een T-shaped DevOps Engineer, met een duidelijke specialisatie in Java Continuous Delivery, maar hebt daarnaast ook een brede kennis van andere aanverwante tools. GIT, Jenkins en Sonarqube hebben voor jou zeker geen geheimen meer en je bent altijd als eerste op de hoogte van alle nieuwe features en hebt een enorme drive om deze zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor onze gebruikers.

Je bent actief betrokken bij alle activiteiten die het Devops team uitvoert én je ondersteunt kleine en grote ontwikkelteams in het gebruik van de ontwikkelstraat. Hoewel je in principe zelf geen softwareontwikkelactiviteiten uitvoert, is kennis en ervaring hiermee wel belangrijk voor het begrijpen, opzetten en ondersteunen van de pipelines en aanverwante tooling ten dienste van alle IT ontwikkelteams.

Samen zijn we verantwoordelijk voor het grote geheel. Je bent daarom niet bang om met andere tools en technologieën aan de slag te gaan, maar als expert in Java ontwikkeling wordt er van je verwacht dat je een technische roadmap onderhoudt om het plaatje compleet te krijgen.

Je richt je hierbij op de volgende activiteiten:

· Door-ontwikkelen en beheren van de Java CD pipelines binnen de dienst;

· Beheren en ondersteunen van de collaboration tooling en ontwikkelwerkplekken;

· Adviseren van de Product Owner tbv de roadmap voor de Java CD pipelines.

· Technical requirements, visie en roadmap ontwikkelen op jouw specialisatie(s);

· Uitwerken van user stories binnen je feature team;

· Proactief kennis uitwisselen met gebruikers van de dienst en je teamgenoten;

· Afstemming zoeken met alle stakeholders.

Hier gebeurt het De afdeling IT - Infrastructure & Operations is verantwoordelijk voor de generieke IT diensten, zoals werkplekken, hosting en generieke applicaties. Onder deze afdeling valt het Toolsupport Team, verantwoordelijk voor de dienstverlening. De dienst faciliteert collaboration- en continuous delivery tooling en ontwikkelwerkplekken die nodig zijn om alle facetten van een IT traject te kunnen ondersteunen. Er worden vele applicaties ontwikkeld met behulp van onder andere Java, .NET of open source technologieën. Er wordt sterk ingezet op Continuous Delivery (CD) en DevOps. voorziet hierin met tooling en andere faciliteiten, waarbij een groot deel van de huidige dienstverlening is gebaseerd op de Azure Cloud om Continuous Delivery te kunnen ondersteunen.

Ontwikkelteams worden voorzien van een eigen CD pipeline. Binnen het platform worden deze pipelines op basis van Nexus, Bitbucket, Jenkins, danwel Azure DevOps en SonarQube opgebouwd met behulp van Docker Containers en Powershell scripting. Zaken als SSO integratie met Azure Active Directory, monitoring, technisch support, change- en lifecycle management zijn essentieel. Elke pipeline wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd opgebouwd en opgeleverd aan de ontwikkelteams. In het platform wordt ook gebruikt gemaakt van collaboration tooling zoals Jira, Confluence en Slack en worden ontwikkelwerkplekken gefaciliteerd op basis van Azure DevTestLabs. Het Toolsupportteam kent drie rollen: Support, Coaching en DevOps Engineers en heeft een open, informele sfeer, waarin het opleveren van waarde voor onze gebruikers centraal staat. Dit neem je mee

· Minimaal HBO niveau;

· Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Java software ontwikkeling in complexe enterprise omgevingen;

· Gespecialiseerd in Jenkins met declarative pipeline, Groovy, Maven en Gradle, Sonarqube;

· Aantoonbare ervaring in gebruik én beheer van Continuous Delivery Pipelines op basis van Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository, Docker of vergelijkbare producten;

· Ervaring met Powershell en opzet van hosting en beheer van componenten in Azure is een pré;

· Ervaring met Jira, Confluence of vergelijkbare producten is een pré;

· Ervaring met ELK en Kubernetes is een pré;

· Sterke affiniteit met tooling voor software ontwikkeling, scripting en automatisering, continuous testing;

· Bekend met een Agile en DevOps manier van werken;

· Goede mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels;

· Een flexibele instelling waarbij de nadruk ligt op het realiseren van oplossingen.


Meer weten?

Voor het complete overzicht van deze aanvraag, kan je contact opnemen met Michael van Zanten via 0641114352. En mail je cv naar: michael@puurrecruitmentenconsultancy.nl

19 views0 comments

Comments


bottom of page