top of page
  • Writer's pictureMichael - PUURrecruitment

INTERIM: Senior Projectleider/ Projectmanager LAN/WLAN | 0,5 fte | 12 mnd+

Start: 1-5-2023 t/m 1-5-2024

Optie verlenging: 2 x 3 maanden

Standplaats: Randstad

Tarief: €110,- per uur |

Uren: 20 per week |

Aantal FTE: 0,5


De Projectmanager werkt vanuit de afdeling Programma’s en Projecten van de Gemeente en in het bijzonder vanuit het Team Informatiseringsprojecten. Programma’s en Projecten is de Gemeente brede afdeling voor programma- en projectmanagement.


Het kan gaan om een fysiek project, een grondtransactie, een IT-voorziening, een meerjarig programma, een maatschappelijk initiatief, een bijzonder proces - de resultaten zijn uiteenlopend.

Het Team Informatiseringsprojecten (TIP) richt zich op projecten op het gebied van IT, informatievoorziening en organisatieverandering. De groep (in- en externe) projectmanagers is verantwoordelijk voor het managen van uiteenlopende opgaven, vaak in samenwerking met afdelingen in de organisatie en altijd met experts uit de IT/IV discipline.

De opdrachtgever voor dit project is de afdeling Informatievoorziening van een Gemeente in de Randstad.


Wat ga je doen?

Over een aantal jaar verhuist Gemeente naar een nieuw modern stadhuis, waarin de beschikbaarheid LAN/ WLAN infrastructuur een prominente rol vervult. Tot die tijd draait ons netwerk nog door op de bestaande locaties waarvan een aantal rond de verhuizing zullen worden afgebouwd. Voor de periode tot aan de verhuizing zoekt Gemeente naar een partij die onder regie het support op- en beheer wil uitvoeren van de bestaande LAN WLAN netwerk infrastructuur, zorgdraagt voor de beschikbaarheid van het netwerk, de apparatuur en de daarop goed werkende logische netwerk configuratie.

Deze partij wordt tevens onderaannemer van de nog te selecteren bouwpartij van het nieuwe stadhuis. Waarbij deze partij samen met de hoofdaannemer verantwoordelijk wordt voor de juiste werking van alle gebouw gebonden systemen (OT).


De projectmanager begeleidt het proces van Europese aanbesteding om te komen tot dit nieuwe contract. Dit proces bevat het opstellen van een programma van Eisen tot en met de definitieve gunning van het nieuwe systeem. Waarbij goede afstemming met de afdeling Interne Dienstverlening en Advies (IDA) en contractuele afstemming met de hoofdaannemer van cruciaal belang is. Daarna volgt de implementatie en migratie.


Opdrachtomschrijving

Senior Projectleider/ Projectmanager LAN/WLAN die het support op- en beheer wil uitvoeren van de bestaande LAN WLAN netwerk infrastructuur, zorgdraagt voor de beschikbaarheid van het netwerk, de apparatuur en de daarop goed werkende logische netwerk configuratie.


Deze partij wordt tevens onderaannemer van de nog te selecteren bouwpartij van het nieuwe stadhuis. Waarbij deze partij samen met de hoofdaannemer verantwoordelijk wordt voor de juiste werking van alle gebouw gebonden systemen (OT). De Projectleider/ Projectmanager begeleidt het proces van Europese aanbesteding om te komen tot dit nieuwe contract. Dit proces bevat het opstellen van een programma van Eisen tot en met de definitieve gunning van het nieuwe systeem. Waarbij goede afstemming met de afdeling Interne Dienstverlening en Advies (IDA) en contractuele afstemming met de hoofdaannemer van cruciaal belang is. Daarna volgt de implementatie en migratie.


Je werkt samen met de informatiemanager, architect, de afdeling en het programmateam nieuw stadhuis om te kijken naar afhankelijkheden en relatie met andere processen en informatiesystemen, eisen vanuit de Enterprise Architectuur en wensen vanuit de organisatie.


Na opstellen van het PVE begeleid je samen met de contractmanager en de afdeling inkoop de aanbesteding en gunning en een mogelijke exit van het huidige contract. Je werkt daarin samen met een team met o.a. ICT-specialisten, informatiemanagers, architecten, Team Inkoop en de beheersorganisatie. Het meenemen van de beheerorganisatie is een belangrijke succesfactor in het project. Dit geld zowel bij het opstellen van het PVE, als ook in de voorbereidingen op de (overdracht naar) implementatie van de uiteindelijke gekozen oplossing.


De meest geschikte kandidaat is iemand die:

· Kandidaat die een stevige expertise en ervaring heeft met projectmanagement en aanbestedingstrajecten bij Gemeenten en in het bijzonder met complexe LAN/ WLAN implementaties.

· Iemand die flexibel is in het meedenken met de specifieke eisen en wensen, maar koersvast is om te zorgen dat de juiste keuzes gemaakt worden en de planning gehaald wordt.

· Kennis van Gemeentelijke architectuur en processen is een pré.


Meer weten?

Voor het complete overzicht van deze aanvraag, kan je contact opnemen met Michael van Zanten via 0641114352. En mail je cv naar: michael@puurrecruitmentenconsultancy.nl

Comments


bottom of page