top of page
  • Writer's pictureMichael - PUURrecruitment

**INTERIM** Site Reliability Engineer | Opensource | onprem -> Cloud | DevOps

Max. Uurtarief: €100,- per uur

Locatie: Utrecht

Duur: 6 maanden met optie tot verlenging

Startdatum: 17-2-2020 Einddatum: 17-2-2022

Uren per week: 36 uur


Ben jij de Site Reliability Engineer (SRE), die ons komt helpen snel stappen te maken met ons SRE-team bij de afdeling IT Infrastructuur & Operatie?

Als site reliability engineer ben je de brug tussen ontwikkeling en operatie. Je beweegt je tussen beide omgevingen en bent sterk in het ontwikkelen van software die de stabiliteit, beschikbaarheid en performance van onze systemen garandeert. Het team heeft als doel de DevOps transformatie te ondersteunen met dienstverlening gericht op het borgen van performance en continuïteit van de (cloud) platform infrastructuur en applicatie(keten)s.

De organisatie heeft een divers applicatie landschap. Van standaard gekochte applicaties, customization's tot eigen ontwikkelde oplossingen. Het leeuwendeel draait momenteel nog on-premise en een klein deel in de public cloud. Naarmate rationalisatie van technieken en standaardisatie van componenten vordert, zullen meer applicaties hun weg vinden naar de public cloud. De komende jaren zal er dus een hybride situatie zijn waarbij netwerk connectiviteit van belang is.

We verwachten dat je vorm kan geven aan de netwerk eigenschappen en faciliteiten die nodig zijn in de traditionele (bestaande) on-premise en cloud omgevingen. Je weet hoe deze met elkaar te connecteren en integreren en te ontsluiten naar gebruikers of bestaande componenten. Je weet welke cloud principes wenselijk en toe te passen zijn in een on-premise netwerk en wat nodig is om dat te realiseren.

Welke netwerk eigenschappen en faciliteiten zie jij in de ideale situatie graag terugzien in een traditionele (bestaande) on-premise omgeving en omgevingen in de cloud? We zijn benieuwd hoe jij deze met elkaar connecteert of integreert en hoe jij deze zou ontsluiten naar onze gebruikers of andere componenten.

Hier gebeurt het

Jij vervult de rol van Site Reliability Engineer binnen de afdeling Service Operations. De afdeling valt onder Infrastructuur en Operatie, afgekort I&O. I&O Service Operations is eindverantwoordelijk voor alle generieke IT voorzieningen, zoals Werkplekken, Hosting, Connectiviteit en Technisch Applicatie Beheer.

Als SRE ben je verantwoordelijk voor:

· Het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van software die de stabiliteit, schaalbaarheid, beschikbaarheid verbetert;

· Het ontwikkelen van oplossingen en automation zodat incidenten voorkomen worden;

· Het ontwikkelen van effectieve monitoring van onze systemen en direct handelen bij onbeschikbaarheid van de systemen;

· Het ontwikkelen en toepassen van capacity test om de groei van onze systemen te managen;

· Het ontwikkelen van tools om de product development teams te ondersteunen bij het succesvol deployen van wijzigingen;

· Een adviserende rol richting de DevOps teams;

· Het deelnemen in een 7*24 dienstverlening en in voorkomende gevallen bijdragen aan het oplossen van probleemmeldingen en functieherstel bij incidenten.


Dit neem je mee:

· Minimaal een afgeronde hbo opleiding en circa 3 jaar ervaring met netwerk engineering en/of unix systemen;

· Minimaal 3 jaar ervaring met software development;

· Kennis en ervaring met (netwerkdiensten bij) public cloud diensten als MS Azure en Amazon;

· Kennis van container orchestration;

· Aantoonbare hands-on ervaring met design van netwerk componenten;

· Kennis van infrastructuur diensten;

· Kennis van scripting bijvoorbeeld Python, Bash en/of Perl;

· Kennis van configuratie management-tooling zoals Ansible en Puppet;

· Ervaring met het ontwikkelen van business metrieken is een pre;

· Je hebt ervaring met Agile en DevOps.


Meer weten?

Voor meer informatie over deze interim opdracht kan je contact opnemen met Michael van Zanten via 0641114352. En mail je cv naar: michael@puurrecruitmentenconsultancy.nl

11 views0 comments

Comments


bottom of page