top of page
 • Writer's pictureMichael - PUURrecruitment

INTERIM: Azure Cloud Solution Architect | 3mnd+

Als Azure Solution Architect ben je de Azure consultant en vraagbaak. Je adviseert applicatie eigenaren over de vertaling van hun applicatie architectuur naar het Azure Cloud Competence Center platform. Samen met de solution architecten van de klant ontwikkel je de architectuur voor het vraagstuk. Hierbij hou je rekening met CCoE principes zoals secure by design, privacy by design, CI/CD en volledige automatisering / testen. Je overziet het verantwoordelijke domein in technische- en organisatorische zin. Je bent daar de belangrijkste schakel tussen de product- en domeinvisie, en de benodigde aanpassingen aan het specifieke IT landschap die realisatie van deze visie ondersteunt. De Solution Architect is een belangrijke sparringpartner voor de CCC product owners. De Solution Architect zal moeten onderhandelen en bedingen welke architectural features gerealiseerd dienen te worden, alvorens de business features gerealiseerd kunnen worden. Dit noemt SAFe de ‘architectural runway’. In deze hoedanigheid maak je als Solution Architect deel uit van het product management team. De Solution Architect zal samenwerken met de Azure Cloud IaC Developer die de BizDevOps teams van de klanten ondersteunt bij het implementeren van de bouwblokken comform de overeengekomen architectuur. Jouw expertise draag je over naar de organisatie. Je zorgt dan ook voor een goede begeleiding zodat de door jouw uitgevoerde werkzaamheden, naadloos overgaan.

Functie-eisen: Jij hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring gericht op:

 • Ontwikkelen van (data)solutions op basis van Microsoft Azure PaaS / CCoE / Cloud Native (en in mindere mate IaaS).

 • Het implementeren van moderne Cloud-methodieken (Cloud Center of Excellence, Modern Service Management, PaaS, hybride clouds, financiële modellen, kostenoptimalisatie).

 • Het in staat zijn (PaaS) Cloud architecturen te ontwikkelen en beoordelen in samenwerking met architecten en security officers.

 • Softwareontwikkeling/ operations (waaronder Scrum, Infrastructure-as-Code, DevOps, BizDevOps) en best practices bij cloud-based infrastructuur.

 • Het aansturen en helpen opzetten van een Solution Architecture, helpen opzetten van andere DevOps teams.

 • Diepgaande technische- infrastructurele ervaring en kennis van Microsoft Azure (infrastructure as code) en toepassen van bouwblokken.

 • Andere aspecten van een infrastructuur- en data analytics-transformatie om met projectteams inhoudelijk discussie aan te kunnen gaan over enterprise architectuur en applicatie-migraties

 • Begeleiden van teams in het: o opzetten van Release Pipelines op basis van CI/CD in Azure DevOps o opstellen van automatisering voor het provisionen van Azure services o toepassen van Cloud Center of Excellence recommended practices o toetsen van Risk Control Frameworks voor cloud omgevingen o opstellen van beheerprocessen volgens de Modern Service Management / DevOps principes o werken volgens de SCRUM/ DevOps/ Kanban principes o afgeven van planningen / backlog management o toepassen van Source code repository met behulp van Git o coachen van individuele mensen in de teams

De volgende certificeringen of aantoonbare vergelijkbare expertise op het gebied van Microsoft Azure:

 • Microsoft Certified Azure Fundamentals (AZ-900)

 • Microsoft Certified Azure Solutions Architect Expert (AZ-301, AZ-302 of AZ-303, AZ-304)

Wensen

 • Microsoft Azure Administrator Associate (AZ-104)

 • Microsoft Certified Azure Developer Associate (AZ-204)

 • Professional Scrum Master 1

 • Professional Scrum Developer 1

Je bent in staat om (infrastructure as) code te schrijven en te beoordelen in ARM en PowerShell. Ook heb je security kennis (zowel in Cloud als on-premise Datacenters). Competenties: We zijn op zoek naar een energiek persoon die met passie in staat is om technisch georiënteerde mensen te overtuigen en mee te nemen in de transitie van een andere manier van werken met nieuwe technologie. Jij bent dan ook in staat om goed met jouw team(s) en stakeholders te communiceren zowel in het Nederlands als in het Engels. Ook lukt het jou om via video conferencing te inspireren. Verder ben je:

 • Een Teamspeler met focus op het halen van resultaten

 • Sterk in je probleemoplossende vaardigheden

 • Communicatief heel goed vaardig, zowel geschreven als verbaal, zodat je bij klanten en collega’s het Cloud Competence Center goed over het voetlicht kunt brengen.

Het betreft een opdracht voor 3 maanden plus op full time basis. Interesse? Reageer op deze aanvraag met je cv in MS Word, beschikbaarheid en tarief en wij nemen zsm contact met je op


Locatie:

Amsterdam/ Remote


Meer weten?

Voor het complete overzicht van deze aanvraag, kan je contact opnemen met Michael van Zanten via 0641114352. En mail je cv naar: michael@puurrecruitmentenconsultancy.nl

Commentaires


bottom of page